button bellen06 4610 2629 online aanmeldenaanmelden

Kinderwens

Al vóór een eventuele zwangerschap kun je in onze praktijk terecht op het kinderwensspreekuur. Dit spreekuur is speciaal ingericht voor vrouwen en partners die voorafgaand aan de zwangerschap meer informatie willen om zo gezond mogelijk aan hun zwangerschap te beginnen. Tijdens dit eenmalige consult wordt gekeken naar de gezondheid van zowel jou als je partner en worden de gezondheidsrisico’s besproken.

Het doel van het kinderwensspreekuur is om het ongeboren kind een zo goed mogelijke start te bieden. De gezondheid van de baby begint namelijk al vóór de bevruchting. Vandaar dat onder andere het slikken van foliumzuur wordt aanbevolen. Door het slikken van 0,4-0,5 mg foliumzuur per dag wordt de kans op een open ruggetje of open schedel verkleind. Het advies is om 4 weken voordat je zwanger wilt worden hiermee te beginnen en hiermee door te gaan tot aan de 10e week van de zwangerschap.

Het kinderwensconsult zal ongeveer een uur duren. Ter voorbereiding op het consult vragen wij je om op internet een vragenlijst in te vullen op www.zwangerwijzer.nl. Zo zie je direct al of er bepaalde gezondheidsrisico’s bestaan in jullie persoonlijke situatie. De uitslag van deze vragenlijst kunnen jullie mailen naar info@verloskundegorredijk.nl

Een kinderwensconsult, ook wel preconceptiezorg genoemd, wordt in veel gevallen volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Kijk hiervoor je polisvoorwaarden even na.

Ik wil een afspraak maken

Logo Bloesem verloskundigen - Gorredijk
Burg. Selhorststraat 12
8401 PA Gorredijk

Telefoon 06 46 10 26 29
24 uur bereikbaar

info@verloskundegorredijk.nl

© 2021 Bloesem verloskundigen logo knov kwaliteitsregister

^