button bellen06 4610 2629 online aanmeldenaanmelden

Zwangerschap

Hartelijk gefeliciteerd met je zwangerschap!

De eerste controle

De eerste controle is vaak een hele spannende afspraak voor aanstaande ouders. Het consult neemt ongeveer een uur in beslag en vindt meestal plaats bij een zwangerschapsduur van 7-8 weken (gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie). Tijdens het eerste consult maak je kennis met ons en onze praktijk.
 

Uitgerekende datum bepalen

Wij bieden je altijd een echo aan. Natuurlijk wil je weten hoelang je zwanger bent, of het hartje van de baby klopt en wanneer de uitgerekende datum is. Bij het berekenen van de uitgerekende datum is het handig om de eerste dag van de laatste menstruatie te weten, de datum wanneer je gestopt bent met anticonceptie en de datum waarop je een zwangerschapstest hebt gedaan.
 

Gezondheid

We zullen allerlei vragen stellen over je gezondheid. We vragen ook naar je ziektegeschiedenis (eventuele operaties, ziekenhuisopnames, medicijngebruik e.d.) en allergieën en we besteden aandacht aan roken, alcohol en drugsgebruik. Ook vragen over de gezondheid van je partner en van jullie families zijn van belang. Het is handig wanneer je zoveel mogelijk weet over eventuele aangeboren afwijkingen in jullie familie. Naar aanleiding van die vragen kunnen we jullie vertellen of er een verhoogd risico bestaat op aangeboren afwijkingen voor jullie kind.
 

Vorige zwangerschappen

Mocht je eerder zwanger zijn geweest, dan nemen we kort de bijzonderheden van deze zwangerschap(pen) door. Mocht een vorige zwangerschap door een andere verloskundige of de gynaecoloog begeleid zijn, dan vragen wij je om deze gegevens mee te nemen, zodat we kunnen nagaan of er bijzonderheden zijn geweest.
 

Leefomstandigheden

Naast alle medische vragen willen we graag weten hoe je sociale situatie eruit ziet. Mochten er bijzonderheden zijn op het gebied van relaties, financiën, huisvesting of werk, dan horen wij dit graag zodat we je -waar mogelijk- kunnen begeleiden.
 

Overige onderzoeken

We zullen tijdens het intakegesprek ook de bloeddruk meten, uitleg geven over het bloedonderzoek en de mogelijkheden bespreken om onderzoek te doen naar aangeboren afwijkingen. Aan het einde van het gesprek maken we een vervolgafspraak.

Logo Bloesem verloskundigen - Gorredijk
Burg. Selhorststraat 12
8401 PA Gorredijk

Telefoon 06 46 10 26 29
24 uur bereikbaar

info@verloskundegorredijk.nl

© 2021 Bloesem verloskundigen logo knov kwaliteitsregister

^