De eerste dagen

Kraambedcontrole

Zodra jij je kindje in je armen hebt begint de kraamtijd. Of beter: het kraambed; de eerste 10 dagen na de bevalling. Het is vaak een fijne maar vermoeiende tijd voor de kersverse moeder en vader. In deze periode zul je ons regelmatig zien. Na de geboorte van je kind komen wij 2-3 keer bij je langs voor de kraambedcontroles. Bedoeld om de gezondheidstoestand van moeder en kind te controleren, maar ook om je nog eens de gelegenheid te geven over de bevalling na te praten en vragen te beantwoorden. We letten op een aantal zaken zoals: het verloop van de voeding, het gewicht van de baby, de temperatuur van moeder en kind, het vloeien etc. Als er bij de laatste controle toch problemen zijn, breiden we de visites uit of hebben we nog telefonisch contact.

Kraamzorg

De kraamverzorgster komt de eerste acht dagen bij je thuis voor praktische ondersteuning. In deze periode zorgt de kraamverzorgster voor jou en je baby. Bij eventuele problemen in het kraambed zal ze contact met ons opnemen. Natuurlijk kun je ook altijd zelf met ons contact opnemen.

Overdracht JGZ

De kraamverzorgster zorgt aan het einde van het kraambed voor de overdracht naar het consultatiebureau. De jeugdverpleegkundige neemt contact met jullie op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Zo wordt de zorg automatisch overgenomen.

 

 

Zullen we je terugbellen?

Naam Telefoonnummer
© 2024 Bloesem verloskundigen
| Website: Het Wep