button bellen06 4610 2629 online aanmeldenaanmelden

Zwangerschapscursussen

In de omgeving

Het doel van de zwangerschapscursus is om je informatie te geven over de bevalling, om te leren hoe je kunt ontspannen en geeft manieren om de weeën op te vangen en te persen.  Eventuele onzekerheden of angsten kunnen hierdoor worden weggenomen. Het volgen van een cursus is natuurlijk geen garantie voor een makkelijke, pijnloze bevalling, maar het zal je in ieder geval leren hoe je om kunt gaan met de pijn. Bovendien weet je dan enigszins wat je te wachten staat en zul je de bevalling positiever beleven dan wanneer je onwetend de bevalling ingaat. Kijk voor het aanbod zwangerschapscursussen in de omgeving.

Tevens wordt er maandelijks een voorlichtingsavond over bevallen in het ziekenhuis gegeven door de ziekenhuizen in de omgeving Heerenveen en Drachten. Diverse onderwerpen rondom de bevalling komen aan bod en er wordt een rondleiding gegeven over de afdeling verloskamers, kraam- en kinderafdeling. Op deze manier kun je alvast kennis maken met het ziekenhuis. Meld je aan voor de voorlichtingsavond in ziekenhuis de Tjongerschans (Heerenveen) of ziekenhuis Nij Smellinghe (Drachten).

De geboorte besproken

Bijna maandelijks verzorgen wij een voorlichtingsavond over de bevalling, 'de geboorte besproken.' Ons verhaal wordt ondersteund door een presentatie gevuld met foto- en filmmateriaal. Kortom een avond om niet te missen! Tijdens de controle zullen we je uitnodigen voor deze avond als je voor de eerste keer gaat bevallen. Neem ook vooral je partner mee, zo bereiden jullie je samen voor op de bevalling. De voorlichting wordt gratis aangeboden en gepresenteerd door onze verloskundigen.

Borstvoedingscursus

De natuur heeft het prachtig geregeld: direct na de bevalling komt de borstvoeding op gang. Maar omdat borstvoeding geven niet altijd vanzelf gaat, is het goed om je hierop voor te bereiden. Regelmatig wordt er door ziekenhuis Nij Smellinghe een borstvoedingscursus gegeven door een lactatiekundige. Zij is een specialist op het gebied van borstvoeding. Je krijgt uitleg over hoe borstvoeding werkt, hoe je je kindje kunt aanleggen en eventueel hoe kolven in zijn werk gaat. Tevens kun je je hiervoor aanmelden via de website van ziekenhuis Nij Smellinghe.

EHBO Cursus

Naast bovenstaand cursusaanbod kun je tijdens je zwangerschap ook leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via een snelle en gemakkelijke EHBO cursus. Jaarlijks belanden er duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen. Als je maar weet wat je moet doen!

EHBO bij zuigelingen en kinderen

Logo Bloesem verloskundigen - Gorredijk
Burg. Selhorststraat 12
8401 PA Gorredijk

Telefoon 06 46 10 26 29
24 uur bereikbaar

info@verloskundegorredijk.nl

© 2022 Bloesem verloskundigen logo knov kwaliteitsregister

^