button bellen06 4610 2629 online aanmeldenaanmelden

 

Update Coronamaatregelen 12 januari 2021

Na overleg met de gynaecologen, ziekenhuizen en kraamcentra in onze regio zijn enkele coronamaatregelen in onze praktijk weer aangescherpt.  

Neemt contact met ons op :

In alle gevallen willen we liever dat je thuis blijft en zullen we een nieuwe afspraak met je maken. Dit geldt ook als je een negatieve coronatest hebt gehad of nog verkouden bent. 

Nogmaals dank voor jullie flexibiliteit en begrip. Pas goed op jezelf en natuurlijk op elkaar!

Zwangerschap, werk en COVID-19 

Je werkgever is verplicht om je te beschermen tegen besmetting met infectieziektes. Je hebt dus ook recht op maatregelen die je beschermen tegen COVID-19. Daarom zijn de volgende maatregelen opgesteld:

Maatregelen rondom het Coronavirus! 

Gezien de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zijn wij ook genoodzaakt ingrijpende maatregelen toe te passen binnen onze praktijk. Deze maatregelen zijn op advies van onze beroepsvereniging en worden uitgevoerd door alle verloskundigen en ziekenhuizen in de regio. Wij vinden het belangrijk te benadrukken dat de maatregelen die we moeten treffen, zijn bedoeld voor het voorkomen van verspreiding van het virus. Het is dus NIET dat zwangeren of baby’s groter risico lopen op besmetting, of een ernstiger verloop in geval van besmetting!
 
SPREEKUUR
BEVALLING
KRAAMBED
De zorg wordt nog steeds zoveel mogelijk beperkt tot de medisch noodzakelijke zorg. Wij houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Houd de website, Facebook en Instagram in de gaten voor recente informatie. Met inhoudelijke vragen over het virus of bij twijfel over ziekte neem je het beste contact op met de huisarts of GGD, of kijk op de website van het RIVM.
Verder geldt natuurlijk:
NEEM CONTACT OP MET DE HUISARTS EN STEL ONS OP DE HOOGTE!
 
Bedankt voor jullie begrip! -- 11 mei 2020 --
 

Vaccineren tegen kinkhoest tijdens de zwangerschap

Kinkhoest is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen die vooral gevaarlijk is voor niet of onvolledig gevaccineerde baby’s. Daarom maakt kinkhoestvaccinatie al sinds 1957 deel uit van het Rijksvaccinatieprogramma in Nederland. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal kinkhoestgevallen drastisch is afgenomen. Maar de afgelopen 20 jaar komt kinkhoest weer vaker voor.
 
Om jonge baby’s tegen kinkhoest te beschermen, heeft de Gezondheidsraad verschillende mogelijkheden beoordeeld en eind 2015 het advies uitgebracht om zwangere vrouwen een inenting tegen kinkhoest aan te bieden. Op deze manier worden baby’s beter beschermd tot ze oud genoeg zijn om zelf volledig gevaccineerd te zijn. De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zal later besluiten of hij dit advies overneemt.
 
De beste periode om een zwangere vrouw te vaccineren is tussen de 22 en 32 weken zwangerschap. In deze periode worden de meeste antistoffen via de placenta aan het ongeboren kind gegeven en zullen ook vroeg geboren baby’s er voordeel van hebben. Inenting is mogelijk tot 38 weken.
 
Vanaf 20 april 2020 is het mogelijk om je te laten vaccineren bij de JGZ. Maak een afspraak met het consultatiebureau in de regio via 0882299455. Meer informatie over de kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen vind je op de website van de RIVM.  -- 6 maart 2020 --
 

Cord Ring! Nieuw alternatief voor de navelklem

Bij de pasgeborene wordt de navelstreng doorgeknipt en afgeklemd. Tot nu toe wordt er standaard gebruik gemaakt van een blauwe navelklem, deze is van hard plastic, ruim 5,5 cm breed en oncomfortabel met verschonen en omkleden. Dit kan beter!
De Cord Ring (ofwel: navelstreng ring ) is een steriel strak afbindend ringetje, vrijwel gewichtloos en onzichtbaar van natuurlijk materiaal.
Wij zijn zo enthousiast over deze voordelen voor het pasgeboren kind en de ouders dat we er daarom voor gekozen hebben deze aan te bieden voor € 2,50.
Ze zijn steriel per stuk verpakt. Makkelijk te gebruiken door de verloskundige. One size fits all. Hoeft niet verwijderd te worden en is latexvrij. — 21 juni 2019 —
 

20 weken echo

Ons zorgaanbod is uitgebreid met het structureel echoscopisch onderzoek (SEO). Deze vindt bij voorkeur plaats tussen 18-21 weken zwangerschapsduur, daarom wordt het ook wel de 20 weken echo genoemd.
Bij dit onderzoek kijkt de echoscopist; Paulien (onze vaste waarneemster) naar alle zichtbare organen en structuren van jullie kindje. Er wordt gekeken naar de hersenen, schedel, aangezicht, wervelkolom, hart, middenrif, maag, lever, darmen, nieren, blaas, navelstreng, ledematen en het geslacht. Daarnaast wordt de hoeveelheid vruchtwater beoordeeld en gekeken naar de ligging van de placenta en de groei van jullie kindje.  -- 1 september 2018 --
 

Echobureau Gorredijk! 'Beleef je zwangerschap nog intenser'

Wij beschikken over een spiksplinternieuw echoapparaat met haarscherp beeldmateriaal. Naast 2D, bieden we nu ook 3D en 4D echo's aan! Wil je je zwangerschap nog intenser beleven? Kijk voor meer informatie op Echobureau Gorredijk
Meteen na het onderzoek kunnen de echobeelden overgezet worden naar je telefoon of een USB-stick. Deel je foto's en video's met je vrienden via de Hello Mom app.
Ben je onder controle bij Bloesem Verloskundigen? Dan ontvang je 10% korting op 3D en 4D echo's! -- 20 september 2017 --
 

Het Mamacafé gaat weer van start!

Het Mamacafé is een plek waar moeders elkaar ontmoeten en kunnen praten over hun ervaringen als ouder in het eerste jaar na de bevalling.
In samenwerking met de Gemeente Opsterland wordt er een nieuwe boost gegeven aan het Mamacafé in Gorredijk! Te zamen met de nacontrole organiseren we het Mamacafé onder het genot van een kopje koffie/thee en lekkers in de Vrolijke Keizer in Gorredijk.
Tijdens ieder Mamacafé zijn er deskundigen aanwezig op het gebied van zwangerschap en opvoeding: zowieso één Bloesem verloskundige en een verpleegkundige van het consultatiebureau.
Ook zal er een presentatie of een miniworkshop gegeven worden. Het onderwerp heeft betrekking op ouder en kind. Kom gezellig langs!  -- 10 maart 2017 --
 

Per november ook een derde spreekuurlocatie!

Vaste waarneemster bij Bloesem Verloskundigen 

Door de toenemende werkdruk bij verloskundigenpraktijk Bloesem hebben we ervoor gekozen om Paulien aan te nemen als vaste waarneemster!
We kenden haar al als vervangster voor Ingrid haar zwangerschapsverlof en zijn erg content met haar. Ze komt minimaal 4 dagen in de maand waarnemen, met name tijdens de vakanties, bij ziekte en bijscholingen. ​- 1 februari 2016 -
 

Ontvang nu € 5,- euro korting op de cursus EHBO bij Kinderen

Jaarlijks belanden er duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen.
Als je maar weet wat je moet doen! Bij de cursus EHBO bij Kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus van iedereenEHBO.nl. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus voor slechts € 84,95.

EHBO bij Kinderen

De cursus

Je volgt de cursus in je eigen tempo. Het bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. Theorie: Je leert de theorie online door het bekijken van foto’s, filmpjes en luisteren naar instructies. De theoriecursus wordt afgesloten met een eindtoets. Praktijk: Nadat de theorie is behaald volgt één praktijkbijeenkomst. Hierbij oefen je, onder begeleiding van een erkende EHBO-instructeur de belangrijkste EHBO-handelingen. Deze praktijkles duurt vier uur. Er is ruimte voor maximaal 14 personen per cursusdatum. - 8 september 2015 -

Veranderingen binnen Verloskundigenpraktijk Bloesem

Er zijn een aantal veranderingen waarvan we jullie graag op de hoogte willen brengen... Na ruim 9 jaar gewerkt te hebben in Verloskundigenpraktijk Gorredijk en Bloesem gaat Oda Kerkvliet de praktijk per 1 september a.s. verlaten. Met veel vertrouwen draagt zij de praktijk over aan Ingrid Hollema en Andersche Tamminga. Wij nodigen jullie van harte uit om op feestelijke wijze Oda gedag te zeggen en de officiële start van Verloskundigenpraktijk Bloesem, samen met de nieuwe eigenaren te vieren! Jullie zijn van harte welkom op vrijdag 4 september van 17.00-19.00 uur op de praktijk, natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. - 1 september 2015 -

Nieuw: film ‘Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?

De geboorte van je baby is een belangrijke gebeurtenis. Maar ook spannend; want wat kun je verwachten? Bekijk de film Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?’ en hoor van andere moeders wat hun verwachtingen waren, hoe zij zich hebben voorbereid en hoe hun bevalling uiteindelijk is gegaan.

Ook zijn in de film verschillende professionals aan het woord; zij leggen uit wat baringspijn is en hoe je hiermee om kunt gaan. De film is ontwikkeld door de beroepsorganisatie van verloskundigen (KNOV). - 2 juni 2015 -

Nu live: deverloskundige.nl

Vanaf 13 mei is de nieuwe website deverloskundige.nl live. Deze website is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld en ondersteunt verloskundigen in hun voorlichting. De informatie op de website is betrouwbaar en sluit aan bij de landelijke, wetenschappelijke richtlijnen.

Deskundige en betrouwbare informatie
Op deverloskundige.nl staat standaard informatie die verloskundigen geven tijdens het spreekuur, bijvoorbeeld over prenatale onderzoeken. Maar ook verdiepende informatie over bijvoorbeeld anemie of foetale groeivertraging. De zwangere die naast deze specifieke informatie nog meer wil weten, wordt doorverwezen naar KNOV.nl. Verder biedt de nieuwe cliëntensite het online geboorteplan, een overzicht van verloskundigen in Nederland en de KNOV-voorlichtingsfolders. -- 13 mei 2014 --

Nieuw: nipt test

NIPT is een nieuwe test, die vanaf 1 april 2014 als proef in Nederland beschikbaar is binnen de TRIDENT-studie. In deze proefperiode wordt de test aangeboden aan vrouwen die op basis van de combinatietest een verhoogde kans hebben op een kind met een trisomie 21, 18 of 13.

Bij de NIPT wordt bloed afgenomen bij de moeder (ongeveer 3 buisjes). In het bloed van de moeder is ook erfelijk materiaal (DNA) van het kind aanwezig. Het bloed wordt gebruikt om in het laboratorium te testen of er teveel DNA van de chromosomen 21, 18 of 13 aanwezig is. Teveel DNA van deze chromosomen is een sterke aanwijzing voor trisomie 21, 18 of 13 bij het ongeboren kind.

NIPT biedt bijna 100% zekerheid. De test kan vanaf 10 weken zwangerschap worden gedaan. In de meeste gevallen zal dit later in de zwangerschap zijn omdat NIPT pas wordt aangeboden bij een verhoogde kans op een trisomie na de combinatietest. De uitslag van de NIPT is binnen 10 tot 15 werkdagen bekend.

Het doel van de studie is nagaan hoe we in Nederland kunnen komen tot een zo goed mogelijke inrichting van het aanbod van NIPT, en tot de uitvoering daarvan in de dagelijkse praktijk. Na afloop van de studie kan advies worden gegeven over de verdere invoering van NIPT in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.meerovernipt.nl. -- 28 maart 2014 --

Mijn verloskundige mobiele app

De enige App voor zwangere vrouwen, die voorzien is van handige en betrouwbare informatie van je eigen verloskundige! Download de App gratis in de Google Playstore of Appstore. Selecteer Bloesem Verloskundigen en wordt door ons op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onze praktijk en het team, zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ook geeft de App van week tot week informatie over je zwangerschap en is er een rubriek speciaal voor de aanstaande vader.

Hoe download je de App van mijn eigen verloskundige?
* ga naar de Appstore, Google Playstore of ga eerst naar www.mijn-verloskundige.nl
* zoek in de store op "Mijn Verloskundige"
* download deze App gratis
* selecteer je eigen verloskundigenpraktijk
* (eenmaal gedownload) Vul in bij week 1-40 je uitgerekende datum in voor de Oei ik Groei zwangerschapskalender
* geef aan of je pushberichten van je verloskundige wil ontvangen. GGD, boekentips etc. -- 11 februari 2014 --

Logo Bloesem verloskundigen - Gorredijk
Burg. Selhorststraat 12
8401 PA Gorredijk

Telefoon 06 46 10 26 29
24 uur bereikbaar

info@verloskundegorredijk.nl

© 2021 Bloesem verloskundigen logo knov kwaliteitsregister

^