button bellen06 4610 2629 online aanmeldenaanmelden

Kraamzorg

Het kraambed begint zodra de bevalling achter de rug is. Het is vaak een fijne en ook vermoeiende tijd voor de kersverse moeder en vader. In deze periode zul je ons ook regelmatig zien. Na de geboorte van je kind komen wij nog vijf tot zes keer bij je langs voor de kraambedcontroles. Als er bij de laatste controle toch problemen zijn, breiden we de visites uit of hebben we nog telefonisch contact.

De kraamverzorgster is degene die na de bevalling acht dagen bij je thuis komt voor praktische ondersteuning. In deze periode zorgt de kraamverzorgster voor moeder en kind. Bij eventuele problemen in het kraambed zal de kraamverzorgster contact met ons opnemen. Uiteraard kun je ook altijd zelf met ons contact opnemen.

De kraamverzorgster zorgt aan het einde van het kraambed voor de overdracht naar de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau. De wijkverpleegkundige neemt met jullie contact op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Zo wordt de zorg automatisch overgenomen.

De kraamvisites zijn er voor bedoeld om de gezondheidstoestand van moeder en kind te controleren, maar ook om je nog eens de gelegenheid te geven over bevalling na te praten en vragen te beantwoorden. We letten  op een aantal zaken zoals: het verloop van de voeding, het gewicht van de baby, de temperatuur van moeder en kind, het vloeien etc.

Logo Bloesem verloskundigen - Gorredijk
Burg. Selhorststraat 12
8401 PA Gorredijk

Telefoon 06 46 10 26 29
24 uur bereikbaar

info@verloskundegorredijk.nl

© 2021 Bloesem verloskundigen logo knov kwaliteitsregister

^