button bellen06 4610 2629 online aanmeldenaanmelden

Wij zijn...

Verloskundigen

 

Ingrid Hollema

Mijn naam is Ingrid. Sinds 2013 ben ik werkzaam als verloskundige bij Bloesem Verloskundigen. Al jong wist ik dat ik iets met 'kraamzorg' wilde gaan doen. Na de opleiding tot kraamverzorgster besloot ik MBO verpleging te gaan volgen. In het derde jaar van deze studie heb ik stage gelopen in het buitenland, Nicaragua (Midden-Amerika). Als stagiaire deed ik zelfstandig bevallingen en was het niet ongewoon om aan je lot te worden overgelaten. Deze periode was zeer intrigerend, werelds en zie ik als een verrijking in mijn leven. Dit heeft mij mijn ogen doen openen om verder te gaan studeren en mijn droom te volgen als verloskundige.
Met veel succes werd ik toegelaten tot de opleiding, aan de Verloskunde Academie in Groningen. Na vier enerverende studiejaren kon mijn geluk niet op, want toen ik in 2012 werd beëdigd, was ik zelf zwanger! Nadat ik zelf moeder ben geworden, ben ik gaan werken als klinisch verloskundige in het UMCG, echter het voeren van een eigen praktijk en het intensievere contact met de cliënten miste ik. Naast mijn gevolgde studies heb ik tevens gewerkt als kraamverzorgster en verpleegkundige op de kraamafdeling.

Zwanger zijn, bevallen en moeder (of vader) worden zijn ingrijpende gebeurtenissen. Het is belangrijk dat je je tijdens deze bijzondere periode begrepen en gesteund voelt. Vertrouwen hebben in de verloskundige is zeer van belang. Tijdens de zwangerschapsbegeleiding vind ik het erg belangrijk om een professionele relatie met jou en je partner op te bouwen zodat ik zoveel mogelijk aan jullie persoonlijke wensen kan voldoen. Op deze manier hoop ik dat jullie terug kunnen kijken op een mooie ervaring die je de rest van je leven met je mee draagt!

 

Andersche van der Poel

Ik ben Andersche, sinds 2015 ben ik werkzaam bij verloskundigenpraktijk Bloesem. Naast verloskundige, ben ik moeder van 4 dochters; Marrit, Annejet, Amarins en Bente. Ik heb 4 prachtige thuisbevallingen mogen beleven, hier heb ik zeer mooie herinneringen aan, die ik nooit meer zal vergeten. Zoiets moois zou ik iedereen willen toewensen. De kleine meisjes zijn inmiddels zo groot geworden dat ze nu langzaam uitvliegen.

Sinds 1990 ben ik bezig met het vak verloskunde. Eerst heb ik met veel plezier als verpleegkundige op de verloskamers in ziekenhuis de Tjongerschans gewerkt. In die tijd heb ik mijn obstetrie /gynaecologie specialisatie gehaald. Na 15 jaar als verpleegkundige gewerkt te hebben, was ik weer toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben de opleiding verloskunde of vroedkunde, zoals ze dat in België zeggen, gaan volgen in Turnhout. Het waren een paar pittige jaren maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Sinds 2008 werk ik nu als verloskundige. Ik heb eerst als klinisch verloskundige in Meppel en Hoogeveen gewerkt en daarna als verloskundige in een eigen praktijk.

Het fijne aan het werken in een praktijk is dat je in 9 maanden een relatie opbouwt met je cliënten en samen toeleeft naar dat grote moment; de bevalling! Het is ook ontzettend leuk als je een volgende zwangerschap en bevalling weer mag begeleiden. Je kent ondertussen het gezin en hebt een band met ze opgebouwd. Het is toch wel heel bijzonder dat je als verloskundige dit unieke moment mag delen met de toekomstige ouders.Het vak verloskunde is zo intrigerend, ik blijf mij verwonderen. Het is en blijft toch een wonder, de geboorte van een kind! Ik hoop binnenkort kennis met jullie te mogen maken en wil jullie graag begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Ik wens jullie een prachtige onvergetelijke tijd toe.
 

Waarneming en achterwachtregeling

Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar. Om deze zorg te garanderen en de eventuele afwezigheid van één van ons op te vangen hebben wij een achterwachtregeling ingesteld en waarneming verzorgd. Wij hebben een achterwachtregeling met  Verloskundigenpraktijk Juf Ooievaar in Wolvega en Verloskundigenpraktijk de Vroedschap in Oosterwolde. Bij ziekte, verlof, vakantie of nascholing hebben wij een vaste waarneemster, Paulien Raspe. Structureel werkt Paulien 4 diensten per maand voor ons en maakt zij de 20-weken echo. Zij is een ervaren verloskundige en echoscopist en werkt vanuit dezelfde visie als wij.  

Even voorstellen..

Mijn naam is Paulien, ik ben 31 jaar en ik woon in Gorredijk. Ik heb de opleiding ‘verloskunde’ in Groningen gevolgd. Sinds 2015 versterk ik Andersche en Ingrid bij Bloesem verloskundigen tijdens vakantie, ziekte en bijscholingen. In 2018 ben ik begonnen als echoscopist. 

De studie verloskunde heeft mij vanaf het begin positief verrast en het werk als verloskundige vind ik mooi en bijzonder. Elke zwangerschap is uniek en er verandert veel in het lichaam en leven in een korte tijd. Het is mooi om vrouwen, en hun partner, daarin te kunnen begeleiden. Iedere zwangere is anders en heeft andere wensen en behoeftes, ik vind het een uitdaging om iedere zwangere de zorg te bieden die zij nodig heeft. Tegelijk ben je als verloskundige bij een van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven aanwezig. Ik kan me geen mooier beroep bedenken!  Naast de verloskunde vind ik het leuk om te motorrijden op een mooie zomerdag, te klussen in huis en om te fotograferen als ik op reis ben. Ik kijk er naar uit om jullie te begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en in het kraambed!

Studenten

Onze praktijk is een opleidingspraktijk. Af en toe zal er een student bij ons komen stage lopen. Deze student zal, afhankelijk van zijn of haar opleidingsniveau, jou deels begeleiden. Hierbij zijn wij natuurlijk altijd aanwezig. Als er een student is, word je hierover geïnformeerd door een brief in de wachtkamer. Als je het niet op prijs stelt om door een student begeleid te worden, laat het ons dan weten. Wij zullen hier dan rekening mee houden.

Logo Bloesem verloskundigen - Gorredijk
Burg. Selhorststraat 12
8401 PA Gorredijk

Telefoon 06 46 10 26 29
24 uur bereikbaar

info@verloskundegorredijk.nl

© 2020 Bloesem verloskundigen logo knov kwaliteitsregister

^