button bellen06 4610 2629 online aanmeldenaanmelden

Wanneer bellen?

Bellen kan 24 uur per dag op ons dienstnummer 06 46 10 26 29.

Je kunt op elk tijdstip telefonisch contact opnemen, ook midden in de nacht. Bel ons als je denkt dat de bevalling begonen is. We vinden het prettig om op tijd gebeld te worden bij de bevalling, zodat we je goed kunnen begeleiden. We willen benadrukken dat je niet bang hoeft te zijn 'voor niks' te bellen: we zijn er altijd voor hulp, advies en ondersteuning. Tijdens een bezoek kunnen we kijken in hoeverre de bevalling begonnen is of hoe de bevalling vordert. Ook kunnen we samen kijken welke begeleiding je op dat moment nodig hebt. Beval je niet van je eerste kind hou er dan rekening mee dat vooral het laatste deel van de bevalling snel kan gaan.

Beladvies

Vóór 37 weken moet je altijd direct bellen als je denkt weeën te hebben, onverklaarbare buikpijn hebt of als je vruchtwater verliest.

Na 37 weken:

Altijd bellen

Wat zijn weeën?

Weeën zijn samentrekkingen van de baarmoeder. Ze veroorzaken een krampende pijn in de buik, soms ook in de rug of de bovenbenen. Door de weeën zal de baarmoedermond zacht en dun worden en zal zich openen (ontsluiten). In de regel begint het ontsluiten pas bij krachtige weeën die regelmatig komen en die een minuut aanhouden. Bij volledige ontsluiting begin je met persen. De ontsluitingsperiode duurt bij een eerste bevalling zo'n zes tot zestien uur. Het actief persen neemt gemiddeld een uur in beslag. Een tweede of volgende bevalling verloopt bij goede, krachtige weeën vaak sneller.

Hoe herken ik vruchtwaterverlies?

De vliezen die rondom het kind zitten, kunnen breken waardoor je vruchtwater verliest. Meestal is vruchtwater doorzichtig of lichtroze met eventueel witte vlokjes. Als het kindje in het vruchtwater gepoept heeft, is het vruchtwater groen of bruin van kleur. Het kenmerkende van gebroken vliezen is dat het vruchtwater steeds opnieuw blijft aflopen, zonder dat je het kan tegenhouden.

Logo Bloesem verloskundigen - Gorredijk
Burg. Selhorststraat 12
8401 PA Gorredijk

Telefoon 06 46 10 26 29
24 uur bereikbaar

info@verloskundegorredijk.nl

© 2022 Bloesem verloskundigen logo knov kwaliteitsregister

^