button bellen06 4610 2629 online aanmeldenaanmelden

Plaats van de bevalling

Als de zwangerschap zonder problemen verloopt, kun je zelf kiezen waar je wilt bevallen: thuis of poliklinisch. Het is belangrijk dat je die plaats kiest waar je je het meest op je gemak voelt. Wij begeleiden zowel thuis- als poliklinische bevallingen.

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen thuis of poliklinisch dan kun je dit altijd met ons bespreken. Soms maak je pas tijdens de bevalling de definitieve keuze of je thuis wilt blijven of toch liever naar het ziekenhuis gaat. In elk geval gaan we aan het einde van de zwangerschap in op je wensen en vragen ten aanzien van de bevalling.

Thuisbevalling

Als je thuis bevalt ben je in een vertrouwde omgeving. Je hebt de mogelijkheid om rond te lopen en gebruik te maken van eigen bad en toilet. Je partner kan meer zijn eigen gang gaan als je niet constant steun nodig hebt, daardoor voelt zich hij zich vaak meer op zijn gemak.

Bij een thuisbevalling begeleidt een van ons de bevalling en een kraamverzorgster zal ons assisteren. De kraamverzorgende zorgt er ook voor dat na de bevalling alles wordt opgeruimd, je wordt gewassen en je baby wordt verzorgd. Als er zich problemen voordoen tijdens of na de bevalling dan zal de verloskundige een gynaecoloog of kinderarts bellen en er voor zorgen dat je zo snel mogelijk (indien nodig) in het ziekenhuis komt.

Poliklinische bevalling

Bij een poliklinische bevalling huur je als het ware een verloskamer in het ziekenhuis. Een van ons gaat met jullie mee naar het ziekenhuis. We worden geassisteerd door een verpleegkundige of kraamverzorgster. Wij komen eerst thuis kijken hoe de bevalling vordert. Als het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan, bellen wij het ziekenhuis om door te geven dat je er aan komt. Soms gaan we gelijk mee. Indien dit niet zo is, spreken we duidelijk met je af wanneer wij naar het ziekenhuis komen. Een poliklinische bevalling brengt extra kosten met zich mee die niet altijd volledig worden vergoed. De meeste ziektekostenverzekeraars vragen een eigen bijdrage voor een poliklinische bevalling. Informeer hiervoor bij je ziektekostenverzekeraar.

Als alles goed is gegaan en jij je ook goed voelt, mag je binnen een paar uur na de bevalling weer naar huis. De kraamverzorgster komt nadat jullie het kraamcentrum op de hoogte hebben gesteld van de geboorte van jullie kind.

Logo Bloesem verloskundigen - Gorredijk
Burg. Selhorststraat 12
8401 PA Gorredijk

Telefoon 06 46 10 26 29
24 uur bereikbaar

info@verloskundegorredijk.nl

© 2022 Bloesem verloskundigen logo knov kwaliteitsregister

^